Matematik

Ligningssystemer

12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu har jeg fået hjælp til den første opgave, og jeg forstår den også meget godt. Men da man ikke kan gøre det samme, som jeg gjorde i sidste opgave, har jeg brug for hjælp.

Jeg skal løse det her ligningssystem:

x – y = 4       og       x + y = 1

Jeg forstår ikke, hvad jeg skal gøre med det to ligninger. Skal jeg substrakte eller dividere, eller hvad skal jeg?

Mellemregninger styk for styk ville være ekstra super!

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2013 af SuneChr

Hvis vi lægger de to ligninger sammen, forsvinder y .  Hvad er da x ?
Indsæt dette x i en af ligningerne og find frem til, hvad y er.
F i n i t o  !


Svar #2
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Hvad med denne ligning?:

x + 6y = -14     og     -2x + 2y = 14

Jeg finder kun ud af, hvad x er, og ikke hvad y er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2013 af SuneChr

Dividér den anden ligning med 2 og anvend samme princip som i # 1.
Nu er det x , der forsvinder først, men princippet er det samme som i # 1.


Svar #4
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Ville du evt. vise mig det med beregning? Hvis det ikke er for meget at spørge om.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2013 af SuneChr

(I)                       x + 6y  =  - 14
(II)                  - 2x + 2y  =  14

¤(II)                    - x + y  =  7
(I) + ¤(II)                   7y  =  - 7


Svar #6
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#5

Jeg får to forskellige svar i y

Min hele beregning:

x – y = 4     og     x + y = 10

(x + x) + (-y + y) = (4 + 10)

2x = 14

x = 7

7 – y = 4   og   7 + y = 10

y = 4 - 7   =   -3

y = 10 – 7   =   3

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2013 af SuneChr

# 5

y = - 1

Indsæt dette y i enten (I) eller (II) , hvorved x fås.
Der er kun én løsning.


Svar #8
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#7

Hvad er x så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2013 af Hansijensen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2013 af Hansijensen (Slettet)


Svar #11
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Jeg kan ikke finde y i denne ligning:

x – y = 4       og       x + y = 1

Når x er 7


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

En slags forlængelse af tidligere tråde

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1393174


Svar #13
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#12

Jeg kan ikke forstå det, fordi det er en anden ligning. Jeg ville rigtig gerne have nogle mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er jo samme fremgangsmåde.

#11

For ligningssystemet

I:  x - y = 4
II: x + y = 1

fås:

Læg ligningerne sammen:

I+II:  2x = 5 , hvoraf
         x = 5/2

Indsat i ligning II:

        y = 1 - 5/2 = -3/2 

Det er dog uklart, om du mener dette ligningssystem

I:  x - y = 4
II: x + y = 1

eller

I:  x - y = 4
II: x + y = 10


Svar #15
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#14

Hvad skal man gøre for at finde y, når man har x?

Jeg kan nemlig ikke få det til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man indsætter værdien af x i en af de oprindelige lignnger og isolerer y.


Svar #17
12. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#16
Det har jeg gjort. Jeg får -3 i første lining og 3 i den anden

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du bliver nødt til at forklare præcist, hvad du gør. Hvilket ligningssystem løser du, og hvordan løser du det?


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.