Matematik

Bestem K

12. oktober 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej , hvordan bestemmer jeg k i denne 2. gradsligning, så der kun er 1 løsning?

2x^2-3x+k=0?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2013 af peter lind

Hvis der kun er en løsninng er diskriminanten = 0. Så find diskriminanten og sæt den til 0


Svar #2
12. oktober 2013 af Missperfec (Slettet)

#1

Altså får det til dette:

(-3)^2-4*2*k=0

og k=17

Men det giver ikke mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

(-3)2 - 4*2*k = 0

9 - 8k = 0

9 = 8k

k = 9/8


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2013 af peter lind

Ligningen er rigtig men din løsning er forkert.

Hvorfor skulle det ikke give nogen mening ?


Svar #5
12. oktober 2013 af Missperfec (Slettet)

#3
Når jeg så sætter 9/8 altså 1,125 ind på K's plads får jeg ikke nul, men derimod -18?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

(-3)2 - 4*2*9/8 =

9 - 8*9/8 =

9 - 9 =

0


Svar #7
12. oktober 2013 af Missperfec (Slettet)

Hvordan får du (-3)^2 til 9 burde det ikke bare være -9?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Nej, når du ganger to negative tal med hinanden, får du et positivt tal.

(+) * (+) = (+)

(+) * (-) = (-)

(-) * (+) = (-)

(-) * (-) = (+)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2013 af peter lind

Nej (-3)*(-3) = 9. Et tal opløftet til en lige potens er aldrig negativ


Skriv et svar til: Bestem K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.