Matematik

differentialligning

14. oktober 2013 af Parq

Antallet af geder på ø beskrives ved differentialligningen

dN/dt = 0,4 Ne^-0,1t

jeg skal bestemme den fuldstændige løsning... Jeg har utrolig meget besvær, med at finde ud af, hvilken slags differentialligning vi har fat i, og dermed hvordan jeg skal omformulere den for at få den fuldstændige løsning...
Kan det være logistisk vækst: dy/dx = ry(1-(y/k)) med løsningen y= k/1+ ce^-rx ??

somebody help :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke logistisk vækst. Løs differentialligningen ved separation af de variable:

(1/N) dN = 0,4·e-0,1t dt


Svar #2
14. oktober 2013 af Parq

okaay!! tak skal du ha! :)!!


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.