Matematik

Koordinatsættet tiltil skæringspunkterne

14. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel C og linje l er givet ved:

x2-2x + y2 -8y -5  =0

(x,y)= (2,1)+t * (-8,6)
Spørgs a) B
estem cirklens centrum og radius.
Sprørgs. b) Bestem koordinatsættet til skæringspunkterne mellem cirklen C og linjen l.

Sprøgs. a) Får jeg at  (x-1)+ ( y- 4)=22 Dvs. C=(1,4) Og r=√22
Med spørg. b) sætter jeg værdien af x=2-8t og værdien   y= 1+6t  i udtrykket (x-1)2  + ( y- 4)2  =22 og derefter
erstatte
jeg   med værdien af t i (x,y).

Jeg ved ikke hvorfor får jeg et resultat som er ikke korrekt.
Kan nogen kigge hvad er galt med,,,,, da jeg har brugt over 2 timer med denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man indsætter x = 2-8t  og  y = 1+6t i cirklens ligning og løser den fremkomne ligning i t. De mulige løsninger angiver da parameterværdierne for skæringspunkterne, hvis koordinatsæt så findes ved at indsætte hver parameterværdi i liniens parameterfremstilling.


Svar #2
14. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

Kan du se (2-8t-1)2 +(1+6t-4)2 =22 giver 100t2 -20t -12=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg får nu, at (2-8t-1)2 +(1+6t-4)2 =22 giver 100t2 -52t -12 = 0


Svar #4
14. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

1000 takkkk. Det kan jeg se nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Koordinatsættet tiltil skæringspunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.