Matematik

differentialregning

15. oktober 2013 af clairesafieh (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme ligningen for en tangent til grafen for funktionen f, f(x)= -8x^2+5x-7 og røringspunktet for tangenten har førstekoordinatet 2 hvordan udregner jeg det med røringspunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af Stats

1) Differentier f.
2) Anvend tangentensligning.

               y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0), hvor x0 er et punkt på grafen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
15. oktober 2013 af clairesafieh (Slettet)

jeg differentierer f til f'(x)= -8*2x+5 = -16x+5 men altså er 2 så mit xo i tangentligningen eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af Stats

#2
Korrekt

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
15. oktober 2013 af clairesafieh (Slettet)

og mit x er -16?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2013 af Stats

Nej, dit x i tangentensligning er en fri paremeter. x∈R

Kun x0 = 2.

Du får y = f'(2) · (x - 2) + f(2) = -27 · (x - 2) + (-29) = -27x + 54 - 29 = -27x + 25
           y = -27x + 25

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

 x0 = 2? Hvordan finder man det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er oplyst i opgaven, at røringspunktets førstekoordinat er 2. Derfor er x0 = 2 . Tilbage er så at beregne
f(2) og f '(2) .


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.