Matematik

Nulreglen

16. oktober 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, er det muligt at der er en som kan hjælpe mig med disse opgaver?

Løs følgende ligninger ved hjælp af nulreglen.

6x2 + 12x = 0

(x – 3)2 = 0

-4x(2x + 5)2. (2x – 7) = 0

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af SuneChr

1)    Sæt (6x) udenfor en parentes.

Nu kigger du på, hvad der står i parenteserne og udenfor parenteserne.
For hvilke x er parenteserne, eller dét, der står udenfor,   0 ?
Da har du anvendt 0-reglen.
0-reglen er kun meningsfuld, når udtrykkene er på faktorform. Derfor omskrivningen i 1) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2013 af inddd (Slettet)

1.

6x2 + 12x = 0


x(6x + 12) = 0 ⇔ (x = 0 V 6x + 12 = 0)

x = 0 V x = -2





 


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.