Fysik

beregn frekvens

16. oktober 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej.

Jeg er lidt i tvivl i denne opgave med hen syn til enheden.

Jeg skal beregne frekvensen af elektromagnetisk stråling med bølgelængden 2,0 pm. 

Jeg ved jeg skal bruge følgende formel f = c / λ, men hvordan skal jo indsætte 2,0 pm, altså skal jeg sætte det som titalspotens.

f = 3,00 * 108 m/s / 2,0 * 10-12 m = 1,5 * 1020 s 

En anden opgave lyder følgende:

Beregn bølgenden af elektromagnetisk stråling med bølgelænden 2,3 THz. 

Hvordan løser jeg følgende opgave?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at 2,0 pm = 2,0·10-12 m . Enheden for den beregnede frekvens er ikke s , men s-1 eller Hz .

Når frekvensen er kendt, isolerer man λ af formlen c = f·λ .


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2013 af 012343210

Bare lige for at følge op, hvis det er enhederne der genere dig, så er 1THz (terahertz) lig med 1000000000000Hz eller en frekvens på 1000000000000s-1


Skriv et svar til: beregn frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.