Fysik
Opvarmning
03. november 2005 af
Nik_ (Slettet)
Opvarmning af et koldt hus.
Et hus står uden opvarmning om vinteren. Temperaturen i huset er 3 grader C. Vi skal give et overslag over, hvad det koster at opvarme hele huset til 20 grader C. med elvarme. Husets grundareal er 112m2, og væggene er 2,4 m høje. Huset består af 11 ton mursten og 4,5 ton træ. Alle andre materialer ser vi bort fra. Der oplyses følgende:
-Densiteten af luft er 1,29 kg/m3
-Luftens varmefylde er 1,00 kJ/kg*grader C
-Varmefylden for mursten er 0,84 kJ/kg* grader C
-Varmefylden for træ er 1,5 kJ/kg*grader C
Beregn den energi, der skal tilføres for at opvarme hhv. luften, murstenene og træet.
Hvad koster opvarmningen med en energipris på 1,90 kr./kWh?
Et hus står uden opvarmning om vinteren. Temperaturen i huset er 3 grader C. Vi skal give et overslag over, hvad det koster at opvarme hele huset til 20 grader C. med elvarme. Husets grundareal er 112m2, og væggene er 2,4 m høje. Huset består af 11 ton mursten og 4,5 ton træ. Alle andre materialer ser vi bort fra. Der oplyses følgende:
-Densiteten af luft er 1,29 kg/m3
-Luftens varmefylde er 1,00 kJ/kg*grader C
-Varmefylden for mursten er 0,84 kJ/kg* grader C
-Varmefylden for træ er 1,5 kJ/kg*grader C
Beregn den energi, der skal tilføres for at opvarme hhv. luften, murstenene og træet.
Hvad koster opvarmningen med en energipris på 1,90 kr./kWh?
Svar #1
03. november 2005 af Sentinox (Slettet)
Har du selv et bud?
HINT1:
Q = m*c*(delta T)
<=> Varmemængde = masse * specifik varmekapacitet * ænring i temperatur.
HINT2:
Vi søger massen af luften, den samlede volumen kan bestemmes, idet vi kender grundareal og højde.
Volumen kan bestemmes med enheden m3.
Når vi nu samtidig kender densiteten af luften, kan vi da simpelt bestemme massen af luften...
Giv den nu et forsøg...
//sentinox
HINT1:
Q = m*c*(delta T)
<=> Varmemængde = masse * specifik varmekapacitet * ænring i temperatur.
HINT2:
Vi søger massen af luften, den samlede volumen kan bestemmes, idet vi kender grundareal og højde.
Volumen kan bestemmes med enheden m3.
Når vi nu samtidig kender densiteten af luften, kan vi da simpelt bestemme massen af luften...
Giv den nu et forsøg...
//sentinox
Svar #2
03. november 2005 af Nik_ (Slettet)
Nej jeg har desværre ikke.. Jeg syntes det er svært at holde sammen på :S
Skriv et svar til: Opvarmning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
