Fysik

Energifrigørelse

17. oktober 2013 af aykah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Håber I kan hjælpe mig med den her opgave:

Hvor meget energi frigives der, når man afbrænder en m3 tørt træ med densiteten 550 kg/m3?

Energikilde/energiforbrug = 1kg tørt træ (kemisk energi) har en energi/J på 2,0*10^7


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang massen af den angivne mængde træ med brændværdien for træ.


Svar #2
17. oktober 2013 af aykah (Slettet)

550kg * 2,0*10^7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal enheder på.


Svar #4
17. oktober 2013 af aykah (Slettet)

550kg * 2,0*10^7 J = 1,1 * 10^10 KJ

Er det rigtigt, ved ikke hvor jeg skal gøre af m^3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brændværdien er L = 2,0·107 J/kg , der så ganges med massen 550 kg .


Svar #6
17. oktober 2013 af aykah (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Energifrigørelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.