Matematik

Bestem konstanten a

19. oktober 2013 af natlou13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp med denne opgave:

Et polynomium f er givet ved forskriften:

f(x) = 2x^2 + ax^2 - 4x + 1

hvor a er en konstant.

Opgaverne lyder således:

-Bestem konstanten a, således at f har lokalt ekstrema i x=2

-Vis, at f har lokalt minimum for den fundne værdi af a.

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af peter lind

I et ekstrema er f'(x) = 0 så find f'(x) og løs ligningen f'(2) =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2013 af SuneChr

f (x)  =  (a + 2)x2 - 4x + 1

Find nu a for hvilke  f ' (2)  =  0      og
redegør for fortegnsvariationen af  f ' (x) omkring  (2 ; f (2)) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis differentialregning ikke er nået i pensum endnu, kan man benytte, at parabelen

f(x) = (a+2)x2 - 4x +1 

skal have toppunkt i (2 , f(2)) .


Skriv et svar til: Bestem konstanten a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.