Fysik

Emissions- og absorptionsspektrene

20. oktober 2013 af Suzi87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæælp...........

Absorptionslinjerne fremkommer, når lithiumatomer exciteres fra grundtilstanden til 3 exciterede niveauer. Grundtilstandens energi er –5,37 eV.

1. Tegn et energiniveaudiagram med grundtilstanden og de 3 ­exciterede niveauer.
2. Forklar, hvordan den orange linje i emissionsspektret fremkommer.

Vedhæftet fil: a1ca0c12fe.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Energiforskellene kan beregnes ud fra spektralliniernes bølgelængder.

(busness ??).


Svar #2
20. oktober 2013 af Suzi87 (Slettet)

Ja, og hvordan kan jeg gøre det 


Svar #3
20. oktober 2013 af Suzi87 (Slettet)

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at fotonernes energi kan beregnes ved

Eij = h·c/λij 


Svar #5
20. oktober 2013 af Suzi87 (Slettet)

Jeg har bølgelængderne 320, 323 og 370,79 nm 


Svar #6
20. oktober 2013 af Suzi87 (Slettet)

??????!


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvor har du dem fra? Jeg aflæser ca 315 nm, 615 nm og 670 nm .


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2013 af mathon

         Efoton = (h • c) / λ = (1239,84 eV•nm) / λ


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2013 af mathon

dvs regnet med negativt fortegn
fra #7
               

                    Efoton = -(1239,84 eV•nm) / (315 nm) = -3,94 eV

                    Efoton = -(1239,84 eV•nm) / (615 nm) = -2,02 eV

                    Efoton = -(1239,84 eV•nm) / (670 nm) = -1,85 eV



    


Skriv et svar til: Emissions- og absorptionsspektrene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.