Fysik

m=E/c*Delta T

20. oktober 2013 af haby39 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i tvivl med denne formel.

Jeg kender E som er 1,5kWh og c (vand) 4186 J/kg*grad samt Delta T 40 grader celcius

altså ville den se sådan her ud:

m= 1,5kWh / 4186 J/kg*grad * 40 grader

hvis jeg regner det ud giver det 0,01433

i opgaven oplyses også at det tager 112 sek at opvarme vandet, men hvad dælen skal jeg bruge det til ? :P

Og det passer ikke helt overens med at jeg skal finde ud af hvor meget vand der opvarmes 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2013 af peter lind

Vi skal have hele opgaven for at kunne besvare det


Svar #2
20. oktober 2013 af haby39 (Slettet)

Vi sætter en elkedel (1,5 kW) til at opvarme en portion vand fra  20 grader til 60 grader . Det tager 112 sekunder. Hvor meget vand er der i elkedlen?

#1 øverst fik jeg skrevet 1,5kWh, det er selvfølgelig ikke korrekt, det er bare 1,5kW.


Svar #3
20. oktober 2013 af haby39 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2013 af peter lind

Elkedlen leverer energien E=P*t hvpr P er effekten og t tiden

Vandet modtager energien m*c*ΔT som du også er inde på i #0


Svar #5
20. oktober 2013 af haby39 (Slettet)

Så langt så godt :)

Men jeg har stadig ikke forstået hvordan jeg finder ud af hvor meget vand der er i kedlen ved opstillede opgave #2


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2013 af peter lind

Den energi elkedlen leverer er lig med den energi vandet modtager. Det giver en ligning til bestemmels af m


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Kan dette passe? 

E = 1.5kW =(1500W) * 112 K = 168000 J. 

 m=E/c*delta T = 168000/4.186*40 = 1605351.171

Ved ikke helt enhederne :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Enhederne finder man ud af ved at regne alle størrelser med enheder.

Bemærk også, at udtrykket er

m = E/(c·ΔT) .

Det ser ud til at du ganger med ΔT i stedet for at dividere med ΔT.


Skriv et svar til: m=E/c*Delta T

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.