Matematik

Tunnellen

21. oktober 2013 af 2224 - Niveau: 9. klasse

Hjælp til matematik til min søn

Tunnellen er 2600 m lang og tværsnittet har et areal på 63,16 m2

beregn hvor meget m3 fjeld der er sprængt væk

Massefylden for sten er 3000kg/m3

Beregn hvor mange tons sten, der er fjernet i alt

På forhånd tak    HJÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først rumfanget af tunnellen ved V = A·L , og gang så rumfanget med massefylden.


Svar #2
21. oktober 2013 af 2224

anders vil det sige 63,16 x 2600 m3 = 164216 m3 så meget fjeld er der sprængt væk er det rigtig


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er rigtigt.


Svar #4
21. oktober 2013 af 2224

Så skal jeg beregne hvor mange tons sten, der er fjernet ialt  Massefylden for sten er 3000 kg / m3

Det vil sige 1 m3 vejer 3000 kg

Der er sprængt 164216 m3 væk så skal jeg vel divider med 3000 for at finde ude af hvor mange tons der er fjernet ialt

164216 : 3000 = 54,74 tons er det rigtig


Svar #5
21. oktober 2013 af 2224

Er det rigtig Anders

Bagefter står der at man skal : tegn tværsnittet på svararket i målestokforholdet 1:100 hvordan gør jeg det kan du forklare det


Svar #6
21. oktober 2013 af 2224

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt. Læs forklaringen i #1 igen.


Svar #8
21. oktober 2013 af 2224

Så skal jeg gange 164216 x 3000 er det sådan


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, og så skal det omregnes til tons.


Svar #10
21. oktober 2013 af 2224

164216 x 3000 = 492648000


Svar #11
21. oktober 2013 af 2224

49264800 : 1000 = 492648


Svar #12
21. oktober 2013 af 2224

er det sådan anders


Svar #13
21. oktober 2013 af 2224

Tak Anders for hjælpen nu kan jeg så bruge dagen i morgen på at hælpe og forklare min søn opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2013 af SuneChr

# 13

Hvor befinder din søns lærer sig?


Svar #15
22. oktober 2013 af 2224

Der er ikke meget hjælp at få desværre . Der er mange i en klasse og der er ikke tid til hjælp nogle enkelte elever som har behov for extra hjælp. Jeg prøver så at hjælpe ham så godt jeg kan. Men jeg har også brug for at jeg gør tingene rigtig. Godt man kan få hjælp af sådan en som dig. TAK ANDERS


Skriv et svar til: Tunnellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.