Matematik

hjælp søges vedr. målestoksforhold

22. oktober 2013 af 2224

Et skib sejler fra oslo til Kristianssand Linjen mellem de to steder er 13,14 cm lang. Jeg får at oplyst at 20 km er 4 cm.

Beregn afstande fra oslo til Kristianssand.

Afstanden er så 13,14 x20 : 4 = 65,7 km

Beregn i hvilket målestoksforhold kortet er tegnet : så har jeg brug for hjælp hvordan udregner jeg det


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Når 4 cm på kortet svarer til 20 km, skal du regne ud, hvor mange cm 1 cm på kortet svarer til.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2013 af SuneChr

4 cm svarer til 20 km
1 cm svarer til 5 km
1 cm svarer til 500000 cm
Målestoksforhold   1 : 500000


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregningen ser tilsyneladende rigtig ud, men den forekommer ikke at være særlig realistisk.

From: Oslo, Norway To: Kristiansand, Norway

Ad landevejen er der ca 323 km mellem de to byer, mens fugleflugtslinien er ca 252 km.


Svar #4
22. oktober 2013 af 2224

Har fundet frem til 1 cm er = 5 km

1 cm = 5000000 cm

målestiksforholdet = 1:5000000


Svar #5
22. oktober 2013 af 2224

Andersen har bare valgt af skrive nogle navn på byer i virkligheden det fra Torshavn til Tvoroyri


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. oktober 2013 af trnnlsn (Slettet)

Først skal du beregne målestoksforholdet:

Se på det som en brøk - tegning/virkelighed

Indsæt målene i brøken og forkort

Du har et mål på en tegning, som er 4 cm, og et mål i virkeligheden som er 20 km.

Først skal du omregne km til cm, for at få samme enhed

20 km = 20.000 m = 200.000 cm

Herefter kan du udregne målestoksforholdet:

4 / 200.000 = 1/ 50.000 = 1: 50.000

Målestoksforholdet er altså 1:50.000


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

#4

Du har fået et 0 for meget.

#6

Du har et 0 for lidt!


Svar #8
22. oktober 2013 af 2224

TAK FOR HJÆLPEN :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2013 af trnnlsn (Slettet)

Sorry, det gik lidt for stærkt


Skriv et svar til: hjælp søges vedr. målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.