Matematik

Vektor

22. oktober 2013 af BrainChild (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal afgøre om punkterne A(-3, 7, -1), B(-4, 3 9) og C(-5 , -1, 18) ligger på linje. Hvordan gøre jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

beregn vektorerne AB og AC .. hvis de er parallelle, så ligger punkterne på samme linje


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg, om vektorerne AB og AC er parallelle. Hvis det er tilfældet, ligger punkterne på linie, ellers ikke.


Svar #3
22. oktober 2013 af BrainChild (Slettet)

Hvordan kan jeg undersøge det? Jeg er ret forvirret omkring det emne 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis der findes et tal t ≠ 0 så at AB = t·AC , er vektorerne parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#3

     hvis krydsproduktet mellem de to vektorer er lig nulvektoren, så er de to vektorer parallelle

                      AB x AC = 0
 


Svar #6
22. oktober 2013 af BrainChild (Slettet)

Jeg har meget svært ved at forstå det, ka jeg ik få en mellemberegning til at forstå lidt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Alternativ fremgangsmåde: Beregn vektorerne a = AB/|AB| og b = AC/|AC| . hvis der gælder a = b eller a = -b , er vektorerne AB og AC parallelle.

Start med at beregne de to vektorer AB og AC.


Svar #8
22. oktober 2013 af BrainChild (Slettet)

hvordan kan man beregne vektorerne AB og AC?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2013 af ahmadsaleh (Slettet)

Jeg har også problemer med samme opgave.

Altså jeg har beregnet vektorene AB og AC, men de er forskellige punkter. Skal man så gange AC med en konstant eller hvad? Har ikke helt forstået.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man skal undersøge, om der findes en konstant t, så at betingelse i #4 er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#8

      for n = [n1, n2, n3] og m = [m1, m2, m3] gælder der, at

      nm = [m1 - n1, m2 - n2, m3 - n3]

prøv så selv at beregne AB og AC


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. oktober 2013 af ahmadsaleh (Slettet)

Altså har fundet frem til at AB har punkterne (-1,-4,10) og AC (-2,-8,19). Er det den korrekte måde at regne det ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. oktober 2013 af ahmadsaleh (Slettet)

Hvordan skal jeg så undersøge om der er t? I tilfælde er at jeg har regnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Der skal jo så være det samme forhold mellem de to vektorers x-, y- og z-koordinater. Undersøg, om det er tilfældet.


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. oktober 2013 af ahmadsaleh (Slettet)

Nårh så hvis punkt z i AC var 20, så var de paralelle? Men dette er ikke tilfældet, hvis jeg har beregnet rigtigt. Kan du i øvrigt beregne det selv og fortælle mig om jeg har beregnet rigtigt, fordi er lidt i tvivl :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#15

     mere præcist: hvis punktet C havde koordinatsættet (-5 , -1, 19), så ville de være parallelle


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.