Studiebolig

Sandsynlighed for at få lejlighed hos BoligPortal.dk?

22. oktober 2013 af PoulKur (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan foregår hele ansøgningsprocessen egentlig inde på BoligPortalen? Jeg ønsker en lejlighed med følgende kriterier:

- 1. eller 2-vær. lejlighed på 40-50 km2.

- Aarhus C eller Nord (omkring Nobelparken/Randersvej).

- aller højest 5500 kroner om måneden (alt inklusivt).

Det er høje kriterier, bevares, og jeg har da heller ikke fået tilbud af nogle almenboliger efter 2 års tid. Derfor vil jeg høre, hvordan det foregår på BoligPortalen. Der er jo tydeligvis ofte opslag derinde, der opfylder mine krav, men hvad er sandsynligheden for, at man kan få tilbudt en af disse lejligheder? Jeg gider ikke nemlig betale 375 kroner blot for at komme på endnu en venteliste med tusindevis af ansøgere. Så som sagt: hvordan foregår hele processen, når man kontakter udlejerne derinde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af JEEJ2008

Hvis du er en af de første i køen der henvender sig, så kontakter udlejer dig! Dine kriterier ER høje, og det bliver nok svært for dig overhovedet at finde noget lige der i nærheden da der er enormt mange om buddet.

Jeg har selv benyttet mig af boligportal og har haft success. Jeg flytter om 10 dage :D :)

Jeg anbefaler - du skal tjekke hele tiden/random, og så have en copy/paste mail (gerne seriøs og professionel) ... altså ikke sådan noget "Hej jeg vil gerne se på lejligheden/værelset" agtigt. Som du hurtigt kan smække afsted til udlejer :)

Held og lykke.

MVH.


Svar #2
23. oktober 2013 af PoulKur (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvad du mener med "altså ikke sådan noget Hej jeg vil gerne se på lejligheden/værelset agtigt"? Hvad i al verden skal man ellers skrive? Det bliver da alt for meget, hvis man begynder at snakke om sit job, uddannelse, fritidsinteresser og så videre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2013 af flygtighed (Slettet)

De fleste udlejere vil gerne vide lidt om en, hvis man er interesseret.. De har selv visse krav til deres lejer. Nogle vil ikke have studerende, andre vil kun have enlige..

det kan anbefales at være opdateret hele tiden, kontakte alle som virker relevant og så hurtigt som muligt! Og prøv så vidt muligt at se lejligheden som du er interesseret i så hurtigt som muligt. Nogle udlejere vælger bare dem, som kommer først til mølle. det skete mere end et par gange for mig. 

Du skal kontakte dem hurtigt, hvis du er interesseret og som oftest giver de dig en dato og et tidsrum, du kan komme forbi på, og så skal du slå til for de har sandsynligvis sagt det samme til alle andre som har henvendt sig. 

gør dig gerne bemærket i den besked, du skriver til udlejer. det var sådan jeg fik min lejlighed i odense gennem boligportalen. lejligheden blev reserveret til en anden end mig, men det gik blev ikke til noget alligevel, så udlejer kontaktede mig, fordi de kunne huske mig. 

Jeg søgte ret intensivt og det lykkedes at finde en lejlighed inden for 3 uger. 

Good luck!


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af JEEJ2008

Altså forestil dig du er udlejer  og har nogle kriterier ... hvem ville du helst kontakte... A) En der bare skriver "hej jeg vil gerne se på lejligheden" eller B) En person som præsenterer sig selv og har skrevet lidt info ? :)

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2022 af Slide1

Jeg bruger selv boligportal.dk, men som skrevet ovenfor er der alt for mange om budet. Du skal være på stikkerne LIGE når et nyt opslag laves, for overhovedet at havce en chance. Udlejerne bliver spammet med svar - så sørg for at være en af de første.

Du kan også forsøge dig med roommate.dk - den er lidt mindre seriøs. Både på udlejer og lejer siden. Men det betyder ikke at du ikke kan være heldig her, da der er færre brugere. Det er dog primært værelser der laves opslag om her.

Sidst jeg skulle finde værelse, havde jeg heldet med mig på kvikbolig.dk 
Websitet har nogle år på bagen. Der er gratis kigge-adgang. Der hvor de skiller sig ud er at de bruger en lang række spiders, der hiver boligopslag fra facebook grupper og små boligadministratorer. Så ud over de manuelt oprettede boliger fra udlejere, er det også en slags portal der samler fra en lang række forskellige online ressourcer. 

Lige en sidste ting - lad nu være med at være så desperate at i glemmer at se lejligheden og bede om dokumentation på at udlejer er ejer eller kontakt ejeren. Derefter underskrive en gyldig kontrakt, FØR der betales depositum. Hvis udlejer presser meget på for at det skal gå stærkt med at indbetale depositum, så vær forsigtig og undersøg tingene.

Held og lykke i boligsøgningen!


Skriv et svar til: Sandsynlighed for at få lejlighed hos BoligPortal.dk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.