Fysik

Rumareal

24. oktober 2013 af Beefcake85 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har målt og beregnet mig frem til 14 kw spildeenergi fra nogle maskiner, hvis jeg vil føre det videre og bruge det som opvarmning af et rum, hvor stort et rum kan jeg så indstallere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Er det en kostald eller en sauna ?

I sidstnævnte tilfælde, skal det nok ikke være alt for stort.

Du skal regne på rummets U-værdi ( hedder det vist ), omgivelsestemperatur og ønsket temperatur i rummet.


Svar #2
24. oktober 2013 af Beefcake85 (Slettet)

Det er til et opbevarings rum, har tænkt på et rum der skal være isolerede. 

Det er til emner der ikke skal ruste om vinteren.. så der skal nok holdes en temperatur på de 10 grader. Omgivelsestemperatur er ikke langt fra udetemperaturen..


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Du kan jo sige, at udendørstemperaturen kan falde til  -15C. Du har så en temperaturforskel på 25C.

Antag, at du kan isolere bygningen til en U-værdi = 0,2 W/(m2K) gennemsnitligt. Du har så areal af mure, loft og gulv = 14000W / ( U * 25C ) = 2800 m2. Byg en "kasse" ud fra dette overfladeareal.

Hvor højt der skal være til loftet, afhænger jo af, om der bare skal være plads til ploven og harven, eller om mejetærskeren også skal kunne komme ind.


Svar #4
24. oktober 2013 af Beefcake85 (Slettet)

Kanon.. mange tak

Har du et link til den formel, skal angive kilde i rapporten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Du kan google  u-værdi.

Her finder du masser af links.


Svar #6
24. oktober 2013 af Beefcake85 (Slettet)

u værdi beregning kan jeg godt finde, men har du en troværdi kilde, hvor du har formlen til at finde overfladeareal?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Jeg er ikke bygningsingeniør, men har blot bemærket, at begrebet U-værdi anvendes.

Så må man jo ind og kigge, hvad enheden er for sådan en karl:  W/(m2K). Så kan man jo regne formlen ud, med henseende til, at enheden på resultatet skal være m2.

Der kan selvfølgeligt være konstanter i formlen som √3 eller π, der ikke har nogen enhed.

Men hvorfor skulle der være det ?  Det ville være komplet ulogisk i denne sammenhæng.

Så kig på enhederne, så kan du selv opstille en formel.


Svar #8
24. oktober 2013 af Beefcake85 (Slettet)

Du må da have den der formel fra et eller andet sted?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Nej, den har jeg ikke "et eller andet sted".  Jeg har kigget på enheden for U-værdi, og har ud fra denne opstillet formlen.

Jeg ved godt, at nogen render rundt og husker 1000 formler. Det kaldes udenadslære. Jeg benytter mig af lidt kreativ tænkning, så klarer man nemlig også formel nummer 1001.

Er det utroværdigt ?


Svar #10
27. oktober 2013 af Beefcake85 (Slettet)

Ja når det hedder Bachelorprojekt.. så gør det :)


Skriv et svar til: Rumareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.