Matematik

Finde rødder vha. cas

24. oktober 2013 af IdaJensen92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal vha. cas-programmet finde samtlige rødder i hvert af polynommierne:

f.eks.

f(x) = x4 - 10x2 + 21

Jeg har gjort sådan her:

solve(x4 - 10x2 + 21 = 0,x) ? x=−√(7) or x=−√(3) or x=√(3) or x=√(7)

Er dette rigtigt gjort? Vil bare være sikker :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon

   Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Jep. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen kan let løses ved håndkraft. Ligningen f(x) = 0 er en 2.-gradsligning i x2 , der let faktoriseres. Man har så

x4 -10x2 + 21 = 0 , giver

(x2 -3) · (x2 -7) = 0 ,

der let løses ved at benytte nulreglen, dvs.

x2 = 3   eller x2 = 7 , og dermed

x = ±√3  eller  x = ±√7 .

Man ser, at dine fundne rødder er korrekte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af mathon

du kan løse den som forklædt andengradsligning

              y = x2

                         y2 - 10y + 21 = 0

                         y = 3   v   y = 7
og dernæst
                         x = ±√(y)   
hvoraf
                             x = -√(3) 

                             x = √(3) 

                             x = -√(7) 

                             x = √(7) 


Svar #5
24. oktober 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Ja det ved jeg - men mange tak ! :-)


Skriv et svar til: Finde rødder vha. cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.