Fysik

Gitterligningen - hjælp til forståelse af læreromregninger

25. oktober 2013 af valhal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gitterligningen er som følgende:n · λ = d · sin(φn)

sin(φn)=k(N)*n=N* λ*n

.1/n*sin(φn)=n*λ<-->d* sin(φn)=n* λ

Jeg forstår simplethen ikke denne omskrivning, og hvordan jeg kan eftervise gitterligningen vha. denne omskrivning og de vedhæftede grafer. Jeg håber, at nogen kan kaste lidt klarhed over sagen. :)

På forhånd tak!

Jesper

OBS. Nedenunder er vedhæftet grafer og tilhørende måledata.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af peter lind

Så vidt jeg kan se roder du gevaltigt med betegnelser i det du skriver efter den første linje. I følge skemaet er N ordenen af afbøjningen og det er n også. Så ved jeg ikke hvad k er men det er næppe vigtigt.

Hvis du dividerer ligningen i første linje med d får du n*λ/d = sin(φn) og det er den du skal bruge


Skriv et svar til: Gitterligningen - hjælp til forståelse af læreromregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.