Fysik

hjæælp ....

25. oktober 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi kender: 

(varmluftballon) Vballon=250L  

Tind=65°C

Tude=10°C

P=102,4kPa

Jeg skal finde densiteten af varm luft og udenfor ballonen.

Hvordan finder jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

pV=nRT

<=>

pV=mRT/Mluft

<=>

m/V = ρ = pMluft/RT

Mluft er molmassen af luft


Svar #2
25. oktober 2013 af Jessies (Slettet)

m/V = ρ = pMluft/RT

den forstå jeg ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ser, at densiteterne ρ1 og ρ2 ved to temperaturer T1 og T2 og ved fastholdt tryk forholder sig som

ρ1 / ρ2 = T2 / T1 .

Den varmere luft har altså en mindre densitet end den koldere luft, hvorfor den varme luft i ballonen resulterer i en opdrift.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Idealgasligningen:

pV=nRT

n er stofmængden. Denne kan også skrives som m/Mluft. Altså massen divideret med molmassen. Så vi indsætter

pV=mRT/Mluft

Densiteten er massen divideret med volumenet. Altså ρ = m/V. Så jeg omformer ligningen for at finde m/V:

m/V = pMluft/(RT)

<=>

ρ = pMluft/(RT)


Skriv et svar til: hjæælp ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.