Matematik

hjälp

25. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvordan man skal löse f(x)=500, nogen som kan hjälpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af PeterValberg

Hvad er forskriften for f(x) ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af SuneChr

Som det står der, gælder for alle x ,  at y = 500 .
Du mangler formodentlig at vise, hvad funktionen hedder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vi kan jo gætte på, at det hænger sammen med spm b) i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1396852

Måske trådstarter kan tage sig sammen og be- eller afkræfte dette.

Det bedste ville have været at fortsætte i den oprindelige tråd.


Svar #4
25. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

f(x) = 975 • 0,9978523^x


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er som gættet en fortsættelse af din anden tråd, hvor du burde have fortsat diskussionen. Løs så ligningen

975 · 0,9978523x = 500 .

Tag log() på hver side og isoler x.


Svar #6
25. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Altså formlen for fordoblingskonstant eller halveringskonstant?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, ikke helt.


Svar #8
25. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Hvordan så, jeg har virkelig svärt ved at gennemskue det


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Divider med 975 og tag så log() på hver side

0,9978523x = 500/975


Svar #10
25. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Altså 500/975 giver 0,512820513, men hvordan skal jeg så göre med log? Hver side, forstår den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man tager logaritmefunktionen på hver side

log( 0,9978523x ) = log( 500/975 ) ,

og så benytter man en regneregel for logaritmer

x · log(0,9978523) = log(500/975) ,

hvorefter man så kan isolere x.


Svar #12
25. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

log(0,9978523^x) får jeg til = -0,000933737

log(0,512820513) får jeg til =-0,290034611

Men hvordan kan jeg gange med x, når jeg ikke kender x-värdien??


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man skal jo isolere x til sidst:

x = log(500/975) / log(0,9978523)


Skriv et svar til: hjälp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.