Matematik

Hjælp med at komme igang

22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I give et hint omkring hvordan jeg løser a,b og c??

Sammenhængen mellem en riffelkugles hastighed og afstand fra affyringsstedet kan beskrives ved funktionen f(x) = 975 • 0,9978523x, hvor x er afstanden fra affyringsstedet, målt i meter og f(x) er riffelkuglens hastighed, målt i meter pr. sekund x meter fra affyringsstedet.

a) Beregn riffelkuglens hastighed i afstanden 100 meter fra affyingsstedet
 

b) Beregn den afstand fra affyringsstedet, hvor riffelkuglens hastighed er 500 meter pr. sekund
 

c)Forklar, hvad tallet 975 fortæller om affyring af kugler fra denne riffel


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(100)

b) Løs ligningen f(x) = 500

Måske menes der funktionen

f(x) = 975 · 0,9978523x ?

c) Prøv så at beregne f(0) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af PeterValberg

Forskriften er vel f(x) = 975 • 0,9978523x

a) Bestem f(100)

b) løs ligningen f(x) = 500 i x

c) Det er mundingshastigheden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Er dette korrekt udregnet:

a) f(100) = 975*0,9978523 100 = 786,3771481 meter

b) Skal jeg her løse andengradsligning: f(x) = 975*0,9978523500 ??

c) Skal jeg her bare løse den oprindelig andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) Ja. Reducer antallet af decimaler i resultatet.

b) Det er ikke en 2.-gradsligning. Funktionen f(x) er en eksponentialfunktion.

c) Jeg foreslog, at du beregnede f(0).


Svar #5
22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

er resultat så på b): 332,7637116

c) f(0) = 975 -> Men hvad fortæller tallet 975 så


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

b) Du kan jo selv gøre prøve med din løsning. Jeg får et lidt andet resultat. Vis din løsningsmetode.

c) Man ser så, at 975 er funktionsværdien for x = 0. Læs videre under #2.


Svar #7
22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

b) f(500)= 975*0,9978523500  = 332,7637116


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal ikke beregne f(500) . Man skal løse ligningen f(x) = 500 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal løse ligningen

975 · 0,9978523x = 500 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp med at komme igang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.