Fysik

Fart i grundtilstanden

26. oktober 2013 af Student321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude - jeg håber virkelig i kan hjælpe mig med det her spørgsmål i fysik:

Den kinetiske energi af en elektron i et hydrogenatom er Ekin=(h*c*R)/n2

Hvilken fart v1 har elektronen i grundtilstanden ? dvs n=1

Jeg er rimelig usikker på om hvordan jeg skal gribe denne opgave an? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af mathon

     

                   Ekin = (1/2) • me • v2 =  (h•c•R)/12  = 2,17987·10-18 J

                             v = √(2 • ( 2,17987·10-18 kg·(m/s)2) / (9,10939·10-31 kg))


Svar #2
26. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

hmm i see.. Hvor for du  √(2 • ( 2,17987·10-18 kg·(m/s)2) / (9,10939·10-31 kg))

                                          Det her 2 tal fra?


Svar #3
26. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

okay du har brugt den her formel:  velektron = √(2·e·U/me) er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af mathon

    Løs selv
                       (1/2) • mev2 = E      mht v


Svar #5
26. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

Har dne nu ! :) : 


Skriv et svar til: Fart i grundtilstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.