Matematik

Isolering

26. oktober 2013 af camilladthybo93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvord isolerer jeg c i hånden ud fra denne ligning?

100=1000/(1+c*e^(-at))


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af mathon


         1          1
        --- = ------------
        10    1+C•e-at

.

         10 = 1+C•e-at

          9 = C•e-at

             C = 9•eat


Svar #2
26. oktober 2013 af camilladthybo93 (Slettet)

Tak for hjælpen !


Svar #3
26. oktober 2013 af camilladthybo93 (Slettet)

Hvad hvis jeg har

800=1000/(1+9*e^(-a*3))? Der kan jeg jo ikke bare gøre det samme vel?


Svar #4
26. oktober 2013 af camilladthybo93 (Slettet)

det er a der skal isoleres selfølgelig


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

   800 = 1000 / (1 + 9e-3a)

   1000/800 = 1 + 9e-3a

   5/4 = 1 + 9e-3a

   1/4 = 9e-3a

   1/36 = e-3a

   62 = e3a

   ln(62) = 3a

   a =(2/3)•ln(6)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2013 af mathon

          1            1
        ----- = ------------
        1,25    1+9•e-3a

.

         1,25 = 1+9•e-3a

         (1/4) = 9•e-3a

         1/36 = e-3a

            36 = e3a

         ln(36) = 3a

         a = ln(36) / 3


Svar #7
26. oktober 2013 af camilladthybo93 (Slettet)

tak skal du have !


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.