Matematik

Retvinklet trekant

26. oktober 2013 af aresiio (Slettet) - Niveau: C-niveau
Lille katete: x
Store katete: 9
Hypotenusen: 2x

Find x?

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af SuneChr

Der var en gammel græker, som hed Pythagoras.
Har du hørt om ham og hans læresætning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2013 af Lone110 (Slettet)

a2+b2=c2


Svar #3
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

Jeg kan bare ikke forstå det med x'erne? havde det været tal var det nemmere


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at benytte Pythagoras, opstiller man en ligning til bestemmelse af x.


Svar #5
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

hvordan opstiller man den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ved at indsætte i Pythagoras. Kateten a er kaldt x . Kateten b er lig med 9. Hypotenusen c er lig med 2x.

a2   +   b2   =   c2

x2   +   92   = (2x)2 

Reducer og løs ligningen i x .


Svar #7
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

Så langt var jeg kommet i forvejen, det nu jeg ikke kan


Svar #8
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

Jeg får det til 9? er det forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den løsning er ikke korrekt. Forklar dine mellemregninger.


Svar #10
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

Jeg har fået at vide at det er kvadratroden af 27, men jeg kan ikke få det op?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis du viser dine mellemregninger, kan vi jo hjælpe dig på vej. Facitlisten er korrekt, men vi kan jo ikke forklare, hvad du gør galt, før du viser, hvad du gør.


Svar #12
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

okay

x^2+9^2=2x^2 --->

x+81=4x --->

81=3x 

27=x


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du begår en alvorlig fejl her. Man kan ikke bare lave x2 om til x.

Man har

x2 + 92 = (2x)2 = 4x2 , hvoraf

3x2 = 81 , eller

x2 = 27 , og dermed 

x = √27 , da x > 0.


Svar #14
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

hvordan får du 3x^2?


Svar #15
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

Nåår du fjerner x^2 fra begge sider eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man trækker x2 fra på hver side for at isolere led med x2 på den ene side.


Svar #17
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

hvorfor bruger du kvardratrod af 27 tilsidst? 


Svar #18
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

skal der så kvardratrod på begge sider? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

17#

Jeg ved ikke, om jeg forstår dig ret.

x^2=27

x=√27

Du tager kvadratroden for, at finde ud af hvad x er.


Svar #20
26. oktober 2013 af aresiio (Slettet)

hvordan bliver ^2 så væk???


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.