Matematik
Vektor
05. november 2005 af
KR. (Slettet)
Hejsa! Har et lille problem med flg:
I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b bestemt ved:
a= (2 3) og b=(t 1) Beregn t når det oplyses, at det (a,b) = -10
Hvordan gør jeg det?
I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b bestemt ved:
a= (2 3) og b=(t 1) Beregn t når det oplyses, at det (a,b) = -10
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
05. november 2005 af km55 (Slettet)
Hej.
Et godt råd ville være at opskrive udtrykket for determinanten, indsætte værdierne (også t) og så isolere t i ligningen. Således:
det(a,b)=a1*b2-a2*b1 <=>
-10=2*1-3*t <=>
(-10-2)/-3=t <=>
t=-4
Et godt råd ville være at opskrive udtrykket for determinanten, indsætte værdierne (også t) og så isolere t i ligningen. Således:
det(a,b)=a1*b2-a2*b1 <=>
-10=2*1-3*t <=>
(-10-2)/-3=t <=>
t=-4
Skriv et svar til: Vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
