Fysik

Fotonenergi

27. oktober 2013 af Mimf (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et atom har k slallen en energi på -780, L-skallen en egergi på -116 og M-skallen en energi på -33,1.

a) Beregn fotonenergierne i den stråling, som udsendes ved overgang henholdsvis fra L til K og fra M til K.

b) Beregn de tilsvarende bølgelængder. 

c) Beregn ioniseringsenergien for en elektron i K-skallen.

Nogle der har et bud på hvordan a) og c) løses? TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

                    EK→L = EL - E

.

Bruger du ikke enheder?


Svar #2
27. oktober 2013 af Mimf (Slettet)

Jo, glemte bare at skrive dem. Det er eV.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2013 af mathon

#1
     a)

                    EL→K = EL - E

                    EL→K = (-116 eV) - (-780 eV) = 664 eV

.

                    EM→K = EM - E

                    EM→K = (-33,1 eV) - (-780 eV) = 746,9 eV

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2013 af mathon

#1
     c)

                    Ioniseringsenergien er den til frigørelse fra kernen nødvendige energi
                    dvs den energi, der bringer elektronen "op fra potentialbrønden", så
                    den får energien 0.

                    Ioniseringsenergien for en elektron i K-skallen
                    er
                          EK→fri = Efri - EK = (0 eV) - (-780 eV) = 780 eV
       


Svar #5
28. oktober 2013 af Mimf (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Fotonenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.