Matematik

Målestoksforhold af globus

27. oktober 2013 af monii98 - Niveau: 9. klasse

Er der nogle der vil være søde at hjælpe mig med denne opgave?
 

3. En globus har diameteren 3 cm. I hvilket målestoksforhold er den fremstillet, når jordens radius er ca. 6.000 km? 

Ved at resultatet er 1:40.000.000  - Men hvordan regner jeg det ud? 

- Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

Du ved at 

Diameter = 2 • radius

Derfor er Jordens diameter lig med 2 • 6000 = 12000 km 

Du kan se at forholdet er

3 cm : 12000 km

Bemærk 1 km = 100.000 cm, derfor

3 cm : 1.200.000.000 cm

Så dividere du med 3 så du kan vide, hvad 1 cm svarer til i virkeligheden.

1 : 400.000.000  (cm)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så er målestoksforholdet

(diameter for globus) : (diameter for Jorden) = 3 cm / (2·6000 km) = 3 cm / (12000·1000·100 cm)

                                                               = 1 / (400.000.000)


Skriv et svar til: Målestoksforhold af globus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.