Matematik

TI89 titanium, sin^1

27. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med at løse en opgave. den lyder: 

l trekant ABC erIABi=11,9, IBCI=26,4, vinkel C = 23,so, og vinkel A er stump. 

a) Bestem vinkel A .

Jeg vil bruge sinusrelationerne SinA/a = SinC/c og derefter isolere SinA

SinA=c*SinC/c

Sin A = 26,4 * 23,5/11,9 

Sin A = 52,1345

og så vil jeg bruge sin^-1 på lommeregneren  sin^-1(52,1345) men jeg får kun undefined. hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af SuneChr

  DEG    RAD   ?
- 1 ≤   sin x   ≤ 1   for alle x


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Jah.  Når det er TI. Skal du gå ind på indstillinger og så lave det om til grader :) Så TI ved at du beregner en vinkel :) 

Hvis ikke du er med så spørge igen :) 

Held og lykke. 


Svar #3
27. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet)

Ja den er omstillet til degree

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Jeg tror du har brugt sinusrelationerne på en forkert måde .) 

Da du kender vinkel C og du kender jo to sider i trekanten. 

Prøv at tegne trekanten med de oplyste oplysninger du har fået i opgaven. 

Du kender vinkel c og to af siderne i trekanten så kan du starte med at beregne vinkel B såldes: 

sin(B)/b= sin(C)/c

Vi isolerer sin(B) ved at gange med lille b på begge sider

sin(B) = b*sin(C)/c     (Indsæt dine værdier så har du vinkel B)

Efter du har beregnet vinkel B så har du både vinkel b og C. Og du kan beregne vinkel A ved at benytte dig af vinkel summen. 

180-C-B = C

Håber du er med :) 


Svar #6
27. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet)

Jeg er helt med :) men kan man ikke også gøre det på min måde? Sina/a = sinc/c og isolere sina og derefter sin^-1()

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det kan man da, men man skal være klar over, at sin(C) ikke er det samme som vinkel C's gradtal.

Man har

sin(A) = a·sin(C)/c = 26,4·sin(23,5º)/11,9 = 0,88462

hvoraf, da vinkel A er stump

A = 180º - sin-1(0,88462) = 180º - 62,20477º = 117,80º .

Vinkler kaldes med store bogstaver, mens sider kaldes med små bogstaver.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Jo. Du kan også på den anden måde :) 

Men hvis ikke du var med på den anden så kunne du gøre det på min måde :) 


Svar #9
27. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men det er jo derfor jeg siger sin^-1 så burde jeg jo få vinkel Cs gradtal? :)

Svar #10
27. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet)

Altså det undrer mig bare at min ti89 bare siger undefined når jeg taster sin^-1(52,1345) er der nogen der kan give mig en forklaring på dette? Lommeregneren står til degree

Brugbart svar (1)

Svar #11
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man kender siderne a = 26,4 og c = 11,9 og vinkel C = 23,5º , og det oplyses at vinkel A er stump. Derfor er trådstarters fremgangsmåde korrekt, men det skal beregnes ordentligt.

Din metode i #5 kan ikke benyttes, da man ikke kender siden b.


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Den siger undefined, fordi funktionen sin-1() jo kun kan tage værdier mellem -1 og 1. Derfor har
sin-1(52,1345) ingen mening. Se fremgangsmåden i #7.


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Jah. 

Men fordi du ikke kan indsætte (52.1345) i sin¨-1 

og du har ikke benytte det rigtigt så er det nok nemmest at bruge det Anders 11 har lagt ind :) Og der kan du se hvad du har gjort forkert :) 


Svar #14
27. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet)

Nå har kun glemt at indsætte sin på lommeregneren da jeg skulle isolere sinA. Utroligt alligevel, nå men tak for hjælpen alle :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)

Det var så lidt og velbekommen :) 

Håber det var brugbart :) 


Skriv et svar til: TI89 titanium, sin^1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.