Fysik

Finde trykket (P)

28. oktober 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et køleskab er temperaturen 3°C.

Når lågen åbnes, bliver luften i køleskabet erstattet med 25°C varm køkkenluft ved 1 atm.

Beregn trykket i køleskabet, når det har været lukket et stykke tid. Det antages, at køleskabet er lufttæt. 

Håber i kan hjælpe... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at brøken PV/T er konstant, og at V holdes konstant. Så er

P1 / T1 = P2 / T2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af mathon

                     pkøleskab = (Tkøleskab / Tkøkken) • pkøkken


Svar #3
28. oktober 2013 af Jessies (Slettet)

Ja, den forstå jeg godt.

men jeg er i tvivl om hvilke nogen tal jeg skal bruge, fordi jeg kender kun tempertaturene.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2013 af mathon

   

                   {T} = 273,15 + {t}        


Svar #5
28. oktober 2013 af Jessies (Slettet)

Hvad med Pkøkken 

Skal jeg så finde den ved at bruge formlen: P·V=n·R·T ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2013 af mathon

varm køkkenluft ved 1 atm.


Svar #7
28. oktober 2013 af Jessies (Slettet)

Nååja... 


Svar #8
29. oktober 2013 af Jessies (Slettet)

Skal 1 atm bare blive ved med at være 1, eller skal vi omregne den til noget?


Svar #9
29. oktober 2013 af Jessies (Slettet)

Tlukket = 273,15+3°C = 276,15k

Tåben = 273,15+25°C = 298,15k

Pkøleskab = (276,15/298,15)·1 = 0,93 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Lad være med at smide enhederne væk. Man har jo så

Pkøleskab / Pkøkken = Tkøleskab / Tkøkken

så Pkøleskab regnes let i samme enhed som Pkøkken .


Skriv et svar til: Finde trykket (P)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.