Fysik

Røntgenstråling

28. oktober 2013 af Mimf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Strømstyrken i elektronstrålen i et røntgenrør er 50mA, og accelerationsspændingen er 40.000V.

a) Hvor mange elektroner rammer anoden pr. sekund?
b) Hvor stor effekt overfører elektronstrålen til anoden?
c) 1% af effekten afgives i form af røntgenstråling. Anoden er af kopper og har massen 100g. Hvor lang tid går der, inden anoden er opvarmet til 200 grader?

Nogle der kan hjælpe? Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2013 af mathon

Strømstyrken er ladning pr sekund.

           I = 50 mA = 0,050 A = 0,050 C/s

   a) 
           ladningen på en elektron er 1,60218·10-19 C/stk
           hvoraf
           N = (0,050 C/s) / (1,60218·10-19 C/elektron) = 3,12·1017 elektoner/s

                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af mathon

Effekten er spænding gange strøm:
   b)•

           P = U • I

.

Energiligning:
   c)

           0,99 • P • t  =  mCu • cCu • ΔT                                        regn med stuetemperatur = 20ºC


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2013 af mathon

#2
 

Effekten er spænding gange strøm:
   b)

           P = U • I

.

Energiligning:
   c)

           0,99 • P • t  =  mCu • cCu • ΔT                                        regn med stuetemperatur = 20ºC


Skriv et svar til: Røntgenstråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.