Fysik

Astrofysik exoplaneter

29. oktober 2013 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folk,

Jeg har lige en opgave her som jeg er lidt i tvivl om.

Jeg har et system med en exoplanet der har en degenereret kærne med radius R0 og total radius R.

R = R0 * (1 - P0*R0 / G*M00 )^(-1)   hvor P0, G, rho0 og M0 er henholdsvis tryk, gravitationelle kst, densitet og masse. Alle tal er givet ud over R0. Men jeg får af vide at der gælder at R0 ∝ M0^(-1/3)

når jeg så smider min proportionalitet op i formlen og regner på det får jeg at R ≈ 10^(-11)

Dette synes jeg er alt for lille. Er der nogen der kan se hvad der går galt. (Værdierne er sat rigtigt ind, det har jeg checket for)

MVH Smail


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Det er vel ikke nok at vide, at R0 og M0 er proportionale? Kan du ikke benytte, at

M0 = ρ0*4/3*πR03  <=>

R0 = (M0/(ρ0*4/3*π))1/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af Jerslev

#1: Læg mærke til, at der er tale om en degenereret kerne i planeten. Dette medfører, at planeten bliver mindre, hvis massen stiger.

#0: Har du tjekket enhederne? En almindelig fejl at lave er at have visse størrelser opgivet i cgs-enheder og andre i SI-enheder. Er du sikker på, at din formel for R er korrekt?

Interessant nok sad jeg og lavede de samme beregninger for tre uger siden i forbindelse med mit kursus i exoplaneter (dette inkluderer også graferne i dit Matlab-spørgsmål) :)

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Astrofysik exoplaneter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.