Matematik
Opsparing imam.
29. oktober 2013 af
Mia1jensen (Slettet)
-
Niveau: 9. klasse
Opsparing
Hejsa har denne opgave i matematik, men kan ikke finde ud af den please hjælp
Familien vil spare op til næste jul. D. 1. I hver måned vil de sætte et fast beløb i banken. Første gang d. 1 januar og sidste gang d. 1 november. For at finde frem til hvor meget de hver måned skal sætte ind i banken, bruger de denne Formel:
Y= 11*x+0,055*p*x
Hvor y er det beløb, familien har til rådighed d. 1. December næste år
X er det beløb, de indsætter d. 1. I hver måned.
P er den procent banken giver i rente pr. År.
Banken giver 6% i rente.
1: indsæt P=6 i formlen og vis at y=11,33*x
2: tegn grafen for y=11,33*x i et koordinatsystem
familien ønsker at have 3000 kr. Til rådighed d. 1. December.
3: hvor stort et beløb, skal de indsætte hver måned?
Hejsa har denne opgave i matematik, men kan ikke finde ud af den please hjælp
Familien vil spare op til næste jul. D. 1. I hver måned vil de sætte et fast beløb i banken. Første gang d. 1 januar og sidste gang d. 1 november. For at finde frem til hvor meget de hver måned skal sætte ind i banken, bruger de denne Formel:
Y= 11*x+0,055*p*x
Hvor y er det beløb, familien har til rådighed d. 1. December næste år
X er det beløb, de indsætter d. 1. I hver måned.
P er den procent banken giver i rente pr. År.
Banken giver 6% i rente.
1: indsæt P=6 i formlen og vis at y=11,33*x
2: tegn grafen for y=11,33*x i et koordinatsystem
familien ønsker at have 3000 kr. Til rådighed d. 1. December.
3: hvor stort et beløb, skal de indsætte hver måned?
Svar #2
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
Følg vejledningen i opgaven. Indsæt p = 6 og reducer udtrykket.
Løs til sidst ligningen 11,33·x = 3000 .
Skriv et svar til: Opsparing imam.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
