Matematik

(d^2y)/(dx^2)

06. november 2005 af 2835 (Slettet)
Hvad skal man gøre hvis der står:

(d^2y)/(dx^2) = en funktion

::2835::

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2011 af lunkente (Slettet)

ja hvad skal man gøre :O


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2011 af Walras

#1 Det kommer an på, hvad du er bedt om.

(d^2y)/(dx^2) betyder det samme som f''(x), dvs funktionen er differentieret to gange.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2011 af lunkente (Slettet)

nåårh på den måde. 

(d^2y)/(dx^2)= y

Okay jeg forstår det godt nu :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2011 af Walras

(d^2y)/(dx^2)=y <=> (d^2y)/(dx^2)-y=0

er en homogen differentialligning af anden orden.

Den har løsningen

y=C1er1x+C2er2x,

hvor C1,C2∈R og r1,r2 er rødder i det karakteristiske polynomium.

For din specifikke differentialregning er det karakteristiske polynomium

r2-1=0 <=> r2=1 => r1=-1 ∨ r2=1,

så løsningen kan skrives

y=C1e-x+C2ex.

Men du kan også lade lommeregneren løse den.


Skriv et svar til: (d^2y)/(dx^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.