Fysik

Halveringtykkelse

30. oktober 2013 af c7j11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!

Jeg er ikke det største geni mht. fysik (og andre naturvidenskabelige fag).

Så håber i vil hjælpe mig her, mange tak.

En betonmur skal afskærme os fra en γ-stråling med energien 1 MeV.  Beregn hvor tyk muren skal være for at strålingens intensitet bliver reduceret :

- 10 gange

- 1000 gange

- Beregn betonens lineære absorptionskoefficient ved den opgivne energi. Husk enhed.

Er det ikke denne formel man skal bruge? I = I0 * - µ *x

Jeg ved ikke hvad man sætter ind af tal und so weiter.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af peter lind

Du tænker formodentlig på formlen I = I0e-μx

Du skal løse ligningerne 0,1*I0 =  I0e-μx og 0,001*I0 = I0e-μx

 


Skriv et svar til: Halveringtykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.