Matematik

differentialligning

30. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hej SP. Kan I forklare mig hvordan jeg løser denne her:

y' = 6, når f(0) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Drejer det sig om at løse differentialligningen

y' = 6

med begyndelsesbetingelsen y(0) = 2  ?

Integrer differentialligningen. Den afledede er konstant. Tilpas integrationskonstanten, så at y(0) = 2.


Svar #3
30. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jo, beklager

Jeg skal bestemme den partikulære løsning til ligningen: y' = 6, når f(0) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af SuneChr

dy / dx  =  6
dy  =  6 dx
 ∫ dy  =  ∫ 6 dx
y  =  6x + c
2  =  6·0 + c
c  =  ............

 


Svar #5
30. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

f(x) = ∫6 = 6x + k

2 = 6*0 + k, så k = 2

Så er løsningen f(x) = 6x + 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af SuneChr

# 5     Ja.


Svar #7
30. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Og bare lige for en god ordens skyld, så ville den fuldstændige løsning hedde: 6x + k, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo.


Svar #9
30. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay. Tak skal i have :)


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.