Matematik

En smart måde

31. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Der findes en del forskelllige måder at dividere på 

kunne du evt. vise mig dem? en simpel måde?

ligsom når man ganger store tal med en masse nuller...

-tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

tak for dine links, men jeg ved godt hvordan man dividere på alm. vis men ligsom når du ganger eks. 30.000 * 1500 kan man sige 15*3 =45 + nullerne = 45.000.000


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Man kan dividere 30.000 med 1500 ved at starte med at fjerne lige mange nuller i begge tal: 30.000/1500 = 300/15. Det man gør er, at man forkorter brøkgen med 100.

Der er en del tilfælde, hvor man kan dividere i hovedet ved at starte med at forkorte. Det behøver ikke at være med en potens af 10, f. eks. 288/24 = 144/12 = 12. Hvis man gør det tit, kan man lære at klare ret store opgaver på denne måde. Det er selvfølgelig en forudsætning, at brøken kan forkortes med et helt tal.

Et andet eksempel: 1366/768 = 633/384 = 211/128. Herfra må man videre med traditionelle metoder.

Noget helt andet er, at Jakow Trachtenberg har udviklet en række teknikker til hovedregning. De gør det muligt at løse ret store opgaver i hovedet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

137 divideret med 2

Det stilles sådan op 2:137

Hvor mange gange går 2 op i 13, 6 gange og der er 1 i rest. 

Hvor mange gange går 2 op i 17, 8 gange og 1 i rest. 

68 1/2


Skriv et svar til: En smart måde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.