Matematik

Undersøg tangent

31. oktober 2013 af minibs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, sidder og læser op til en mat prøve til i morgen og har lidt problemer med en opgave af følgende type - på forhånd mange tak!

Hvordan undersøger jeg om linjen med ligningen y = 4x + 6 er tangent til grafen for f(x) = x^2 - 3x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for f(x) er en parabel. Hvis linien skærer grafen for f(x) i netop eet punkt, er linien en tangent til grafen for f(x). Undersøg derfor diskriminanten for 2.-gradsligningen

4x + 6 = x2 -3x +4 .


Skriv et svar til: Undersøg tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.