Matematik

Cirklens ligning

31. oktober 2013 af Wihi (Slettet)

I vedhæftede fil har jeg lavet opgave a, men mangler opgave b.

Er der nogen, der vil hjælpe mig med at rette opg. a og fortælle mig hvordan jeg skal løse opgave b? 

Tak på forhånd ;) 

Vedhæftet fil: MAT opg..docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) er forkert. Du har ikke kvadratkompletteret korrekt. Du kan jo let kontrollere dit resultat ved at gange tilbage.

b) (som du også har kaldt a)).

Opstil cirklens ligning. Skæringspunkternes koordinater skal opfylde både cirklens ligning og liniens ligning. Løs systemet at begge ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af Anar2 (Slettet)


Svar #4
31. oktober 2013 af Wihi (Slettet)

Ja, jeg kan ikke finde ud af

opgave b)  Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen d og linjen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Lav Opg a. igen. Følg fremgangsmåden i #1 for Opg b).


Svar #6
31. oktober 2013 af Wihi (Slettet)

I opgave a. Er radius 4 og c(-2,1)

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Ligningen x2 + 4x + y2 - 2y = 11, omskrives til

(x + 2)2 - 4 + (y - 1)2 - 1 = 11

(x + 2)2 + (y - 1)2 = 16

hvormed det ses, at

C(-2 , 1) og r = √(16) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

I opgave b skal du af informationerne opskrive en ligning for cirklen og sammen med den anden ligning, y = x + 1, opstille et ligningssystem. Dette løses, hvormed skæringspunkterne imellem cirklen og linjen haves.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.