Matematik

Finde længden af højden i trekant.

31. oktober 2013 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej igeen.. Ja nu har jeg problemer med at beregne længden af højden fra C til siden AB

Her er skitsen af trekanten.

Han ærligt ingen idé :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

hc = b·sin(A) .

Højden hc er jo katete i en retvinklet trekant med b som hypotenuse og vinkel A som katetens modstående vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af peter lind

Der er 3 højder. Brug sinusrelationerne til at finde B. og dernæst til at finde c. Afsæt højderne og se på de retvinklede trekanter, der dannes af højderne


Svar #3
31. oktober 2013 af ukendt96 (Slettet)

Så det bliver altså
hc = b·sin(A) = 7,5 * sin(20) = 2,56?
Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Kan man gøre sådan?

Vil finde B

A=20 grader og a=4,3  b=7,5 

a/sin(A)=b/sin(B)

4,3/(sin(20)=7,5/sin(B)

4,3/sin(20)*7,5=sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, man kan benytte den fremgangsmåde til at bestemme B. Din sidste ligning er forkert.

Det har så bare ikke så meget med det stillede spørgsmål at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

4,3/(sin(20)=7,5/sin(B)
Sin(B)=4,3:sin(20):7,5=1,67?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, du skal isolere sin(B).

sin(B)/b = sin(A)/a


Skriv et svar til: Finde længden af højden i trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.