Matematik

Hjælp

31. oktober 2013 af nullert (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg syntes dette er et svært spørgsmål, jeg syntes ikke helt at jeg får det forklaret ordenligt, er der nogle der en idé om hvad man gør her og hvordan man forstår spørgsmålet?


Opgave 2

År:          2003 2004 2005
Antal:       40     45     ?
Indekstal    ?    100   104

a) Beregn de to tal, der skal stå ved de 2 spørgsmålstegn. 

b) Det oplyses, at indekstallet for 2006 er 105. Hvor mange procent er antallet steget fra 2003 til 2006?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forholdet mellem indekstallene for to år er det samme som forholdet mellem funktionsværdierne (antallene) for de to år.

For året 2004 kender man både indekstal og antal. For året 2003 kender man antallet og kan så beregne det tilhørende indekstal. For året 2005 kender man indekstallet og kan så beregne det tilhørende antal.

Den procentuelle stigning i antal er den samme som den procentuelle stigning i indekstal.


Svar #2
31. oktober 2013 af nullert (Slettet)

Tak for svaret. Men jeg kan stadig ikke finde mig frem til beregningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se på den del, hvor man skal finde indekstallet for 2003. Man kender antallene A(2003) og A(2004) og indekstallet I(2004) og skal så finde indekstallet I(2003). Man har så

A(2003) / A(2004) = I(2003) / I(2004)

hvor

I(2003) = I(2004) · A(2003) / A(2004) = 100 · 40 / 45 = 88,9 .

Prøv nu at finde antallet for 2005.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.