Matematik

antal medlemmer

02. november 2013 af sofiemølle (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp 

1 år =37 medlemmer

2 år =71 medlemmer

3 år =121 medlemmer

4 år =137 medlemmer

A) beregn stigningen i medlemmer for hvert år

B) Beregn den procentvise stigning for hvert år

c) Hvilket år var stigningen i medlemmer størst ?

D) hvilket år var den procentvise stigning størst

E) hvorfor er der forskel


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon

fra 1. til 2. år
                          37•(1+r) = 71

                          1+r = 71/37 ≈ 1,919

                           r = 0,919 = 91,9%            …


Svar #2
02. november 2013 af sofiemølle (Slettet)

hvad står r for ?? er det opg a


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2013 af Alathea (Slettet)

"r" er vækstprocenten, dvs. hvor stor stigningen er.

Svar #4
02. november 2013 af sofiemølle (Slettet)

Kan du skrive det ned med tal og meget gerne svar på de andre det er til mandag !!


Svar #5
02. november 2013 af sofiemølle (Slettet)

men hvad er a,b,c,d, og e


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2013 af mathon

fra 2. til 3. år
                          71•(1+r) = 121

                          1+r = 121/71 ≈ 1,704

                           r = 0,704 = 70,4%     


Svar #7
02. november 2013 af sofiemølle (Slettet)

hvad er r = i begge dele og hvad med resten


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2013 af 123434 (Slettet)

r=renten


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2013 af YesMe (Slettet)

Tænker du på hvor mange medlemmer der er i dine "3"?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Jeg prøver lige at forklare opgaven fra starten af.
Du kan se, at der kommer flere og flere medlemmer.
1.år er der 37 medlemmer
2. år er der 71 medlemmer osv.

I spørgsmål A skal du bare finde ud af, hvor mange NYE medlemmer der er.
Hvor meget stiger antallet af medlemmer

Fra 1. til 2. år er det 71-37 = 34    (hvad er det, jeg regner ud?)
Hvad er det fra 2. år  til 3. år?
Hvad er det fra 3. år til 4. år?


I spørgsmål B skal du finde ud af, hvor stor stigningen er i %.

Stigning i %: (NYværdi - GAMMELværdi)
                  -------------------------------------    *  100%
                                    GAMMELværdi


Fra 1. til 2. år er det (71-37) / 37 *100% =  91,89 %
Hvad er det fra 2. år  til 3. år?
Hvad er det fra 3. år til 4. år?


I spørgsmål C skal du sammenligne tallene fra svar A.

I spørgsmål D skal du sammenligne tallene fra svar B.

I spørgsmål E skal du tænke (hvad gjorde du forskelligt i A og B og hvorfor?)


Skriv et svar til: antal medlemmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.