Matematik

f(x)=ax+b

03. november 2013 af Rikke65 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej håber nogen kan hjælpe med disse to opgaver :) er håbløs til matematik!

i en model for de arktiske områder kan primærproduktion f(x)(målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en liniær funktion 

f(x)=ax+b

hvor x betegner længden af den isfri periode målt i måneder det oplyses at f(2.9)= 19 og f(8.7)=76

skal bestemme en forskrift for f 

og skal benytte modellen til at bestemmme hvor lanft den isfri periode er hvis primærpruduktion er 40 gtam pr kvadrameter pr år

håber nogen kan hjælpe !! :)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af peter lind

Sæt de de pågældende punkter ind i ligningen. Det giver to ligninger med de to ubekendte a og b.

Løs ligningen f(x) = 40


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af mathon


                 f(x) = y = x•a + b
                         19 = 2,9a + b
                         76 = 8,7a + b          løs ligningssystemet med hensyn til a og b

                         57 = 5,8a      …


Svar #3
04. november 2013 af Rikke65 (Slettet)

hvordan finder man frem til a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af mathon

                        57 = 5,8a

                        a = 57 / 5,8 = (285/29)       

.

                        b = y1 - a•x1 = 19 - (285/29)•2,9 = - 9,5

               f(x) = (285/29)x - 9,5


Skriv et svar til: f(x)=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.