Matematik

forlæng en brøk

03. november 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan forlænger man 5 forskellige brøk, så de ender med at have fællesnævner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af mathon

… det kan nemmest besvares, hvis du oplyser brøkerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af 123434 (Slettet)

f.eks. forlæng med 2

1/5=2/10

1/2=2/4

4/5=8/10

1/3=2/6

1/10=2/20


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der er tale om, at 5 forskellige brøker skal forlænges til en fælles nævner, kan man altid benytte produktet at de 5 brøkers nævnere som fællesnævner. Det er ikke nødvendigvis den mindste fællesnævner, men fremgangsmåden virker altid. 


Svar #4
03. november 2013 af Laurawedel (Slettet)

eks

disse brøker skal forlænges så de allesammen får samme nævner, altså en fællesnævner.

3/4           7/8            9/10                 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bestem et helt tal, som både 4, 8, 10 og 5 går op i. Det mindste tal med den egenskab er den mindste fællesnævner for de fire brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2013 af mathon

det mindste tal i 10-tabellen som 8 og 5 går op i


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2013 af 123434 (Slettet)

4# Jeg ville bare løse den sådan. 

4*8*10*5=1600

3/4=1200/1600

7/8=1400/1600

Osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2013 af mathon

       4         8         10         5
       22       23       2•5         5


  mfm(4,8,10,5) = 23•5 = 40                                  mfm = mindste fælles multipla


Svar #9
03. november 2013 af Laurawedel (Slettet)

hvad ville i få .......... 12-      6+8+10/9-3        (brøk)


Skriv et svar til: forlæng en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.