Matematik

Andengradsulighed hjælp

06. november 2005 af TheKo (Slettet)
Hej! Jeg har brug for hjælp til en lille hurtig opgave:

Læs uligheden x^2-2x-3
Jeg kan løse den ligesom en alm andengradsligning hvor =0, men hvad så?

Svar #1
06. november 2005 af TheKo (Slettet)

"Løs uligheden", skal der selvfølgelig stå ;)

Svar #2
07. november 2005 af TheKo (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2005 af km55 (Slettet)

hmm.. har lige løst den og jeg får x=3 eller x=-1... prøv at kig på den igen...

her må løsningen så være -1 da det 0 skal være større så L={-1}

Svar #4
07. november 2005 af TheKo (Slettet)

Ok, men jeg vil egentlig helst vide hvordan man gør... resultatet er jeg sådan set ret ligeglad med ;)

Svar #5
07. november 2005 af TheKo (Slettet)

men ellers tak, forresten :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2005 af km55 (Slettet)

Altså hvordan man løser selve 2.gradsligningen? OK.

Du skal ikke tage dig af ulighedstegnet betragt det til at starte med som et lighedstegn... Så løser du ligningen ved formlen: x=(-b+-kvadr(d))/2a)
d=b^2-4ac

først udregner du med + kvadr(d) og efterfølgende med -kvadr(d).

a=1
b=-2
c=-3

Kig evt. på ligningen for at forstå disse værdier...

Prøv dette og skriv hvis du kommer i tvivl...

Svar #7
07. november 2005 af TheKo (Slettet)

ok, at løse en andengradsligning var ikke noget problem, det var ulighedstegnet jeg ikke helt forstod.

Er det blot en måde at betegne den værdimængde inden for parablen som er under x=0?

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

#7 Nej. Du skal finde de x-værdier som gør at x^2-2x-3-1<x<3.

Svar #9
10. november 2005 af TheKo (Slettet)

Tak for hjælpen begge!

Skriv et svar til: Andengradsulighed hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.