Matematik

Reduktion.

05. november 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: A-niveau

reducer udtrykkene  

2x (4x + 3) - 3x(2x - 5)

ser det her rigtig ud indtil videre

2*4+2x+4x+x^2+2*3+3x - 3*2+3x+2x+x^2 -15 - 5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af LeonhardEuler

Nej.

Du skal gange ind i parantessen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af mathon

                      2x(4x + 3) - 3x(2x - 5)

                      (8x2 + 6x) - (6x2 - 15x)

                      8x2 + 6x - 6x2 + 15x   …


Svar #3
05. november 2013 af naasnus (Slettet)

     Hvad med den her, det x der står i midten forvirrer lidt

     (a + b)^2 × (a - b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af LeonhardEuler

#3

(a+b)• x •(a - b) 

Gang x ind i parantessen og reducerer (a+b)2 vha. en kendt kvadratsætning. Og så tilsidst de fremkomne paratesser sammen.


Svar #5
05. november 2013 af naasnus (Slettet)

skal x ganges på  begge parantesser?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2013 af LeonhardEuler

Gang parantesserne sammen og gang derefter x ind og reducer.


Svar #7
05. november 2013 af naasnus (Slettet)

ser det rigtigt ud

x* (a^3 - a^2*b + b^2*a - b^3 +2a^2b - 2ab^2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Måske det "x" i midten er et gangetegn "×" og ikke bostavet x?

Så der står

(a+b)2 · (a-b) = (a+b)·(a2 - b2) = a3 - b3 + ab(a-b)


Svar #9
07. november 2013 af naasnus (Slettet)

hvad gør du?

jeg fik det til 

(a+b)*(a-b) = a2+b2+2ab*(a-b) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2013 af 123434 (Slettet)

9# Det står i 8#


Svar #11
07. november 2013 af naasnus (Slettet)

Er der ikke nogen der kan være så venlig og give mig lidt mere forklaring( ex mellem regning)

(a+b)2 · (a-b) = (a+b)·(a2 - b2) = a3 - b3 + ab(a-b)

Jeg kan ikke se hvordan  man får det til (a2 - b2) Og ikke (a2+b2) fordi ligning starter med (a+b)2?

Og hvor forsvinder  2 tallet  alså det dobbelte produkt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg benyttede

(a+b)2 · (a-b) = (a+b)·(a+b)·(a-b) = (a+b)·(a2-b2)

hvilket gør det lidt nemmere at regne videre.


Svar #13
07. november 2013 af naasnus (Slettet)

hvad med det dobbelte produkt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2013 af mathon

                  (a+b)·(a-b) = a2 - b2   som er folkeskolens almindelige læring om kvadratsætninger.

detaljer
                  (a+b)·(a-b) = a2 - ab + ab - b2 = a2 - b2


Svar #15
13. november 2013 af naasnus (Slettet)

#14

min opgave lyder   (a+b)2 · (a-b)

når der står (a+b)· (a-b)

skal man ikke sige 

                   a2+b2+2ab ·  (a-b) 

eller skal man sige 

                (a+b)·(a+b) · (a-b)

?


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man skal sige

(a+b)·(a+b) · (a-b)

som er det samme som

( a2+b2+2ab ) ·  (a-b) 

Det er også lig med

(a+b) · (a+b) · (a-b)

som er lig med

(a+b) · (a2 - b2)


Svar #17
13. november 2013 af naasnus (Slettet)

hvad er det der præcis sker, alså hvorfor er det du ende med at gange (a+b) · (a-b)  og ikke (a+b)·(a+b).

(a+b)·(a+b) · (a-b)

(a+b) · (a+b) · (a-b)


Skriv et svar til: Reduktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.