Matematik

Addition med brøker og kommatal?

05. november 2013 af MissLemming (Slettet)

Hej, 

Jeg er igang med nogle brøker og et af regnestykkerne er jeg meget i tvivl om:
3/5 + 2,2 = hvad?

Hvordan plusser man med kommatal og brøker? Jeg er klar over addition med hele tal, men jeg er meget i tvivl om hvordan jeg regner det her ud. (det samme gælder for de 3 andre regnearter af samme typer regnestykker)

Er der nogle lidt klogere hoveder derude....?
På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af SuneChr

Altid komma under komma, både når man lægger sammen og trækker fra.
Enten kan man lave brøken om til decimalbrøk, eller man kan lave decimalbrøken om til brøk.
3/5 = 0,6  og  2,2  =  21/5


Svar #2
05. november 2013 af MissLemming (Slettet)

Okay. Mange tak :-)


Skriv et svar til: Addition med brøker og kommatal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.