Matematik

Trekant

06. november 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :-)

Jeg har lavet en opgave vedrørende en trekant, men jeg er i tvivl om den er lavet korrekt. Er vinkel b ikke forkert?

Jeg har vedhæftet en fil med opgaven,

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Trekant.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er oplyst, at vinkel B er stump. Derfor er din bestemmelse af vinkel B til 75,03º ikke korrekt. De efterfølgende beregninger er derfor heller ikke korrekte.

Desuden er der forskellige tastefejl i teksten, idet |AB| både kaldes |AC| og |AD| .


Svar #2
06. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

Hvordan får jeg så bestemt vinkel b? Ja, det er selvfølgelig AB.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter, at

sin(B) = sin(180º-B) .

En vinkel og dens supplementvinkel har samme sinus.


Svar #4
06. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

Så det udregnes ved;180 - 75,036 = 104,964?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Svar #6
06. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

 Tusinde tak! Kender du en figur, som forklarer/viser at sin(v) = sin(180º-v)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se på enhedscirklen og se på en linie parallel med x-aksen, der skærer enhedscirklen i to punkter.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.