Fysik

Relativitetsteori

06. november 2013 af came (Slettet)

'Assume that an average city uses about 8.5*1013 J of energy in a day. A typical nuclear power plant converts 0.01 % of the mass of its fuel into energy through nuclear reactions. How much fuel would be needed to power an average city for one day? Express the mass of fuel needed in kilograms to two signifant figures.'

Jeg bruger E = m * c2 --> m = E / c2 = 0.000944 kg

Og så er m = 0.01 * M --> M = m/0.01 % = 0.000944 kg

Jeg er meget sikker på min fejl ligger i at jeg ikke kan finde ud af at dividere med en % - jeg prøvede først at dividere med bare 0.01, det duede ikke. Så 0.01*100, får stadig ikke det rigtige. Hvad er den rigtige måde at gøre det på?

På forhånd tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af peter lind

0,01% = 10-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1% = 0,01 , så 0,01% = 0,0001 = 1/10000 = 10-4 . Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. At dividere med 1/10000 svarer altså til at gange med 10000 .


Skriv et svar til: Relativitetsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.