Matematik

Bestemmelse af vinkel

07. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

b = 4

VA (vinkelhalveringslinjen på vinkel A) = 5

C = 90 grader

Jeg skal bestemme vinkel A.

Jeg er ret lost.. Er der nogen, der kan give mig en ide, til hvordan jeg skal regne vinkel A ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af mathon

Tegn det og få overblik:
                                                     cos(A/2) = 4/5 = 8/10 = 0,8  …


Svar #2
07. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg har tegnet det og fået et overblik.

Jeg forstår ikke hvad du mener, kunne du eventuelt forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af mathon

cosinus til en retvinklet trekants spidse vinkel
er forholdet mellem den hosliggende katete og hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2013 af mathon


                        cos(A/2) = 4/5 = 8/10 = 0,8

                        A/2 = cos-1(0,8) = 36,87º

                        A = 73,74º


Svar #5
07. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg ved godt du prøver, men jeg forstår stadivæk ikke hvad det betyder, at noget kan være forholdet mellem den hosligende katete og hypotenusen

Og hvis så, hvorfor du så skal dividere og eksempelvis, ikke gange, som du gør i:

                     cos(A/2) = 4/5 = 8/10 = 0,8


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2013 af mathon

Repetér cosinus til en vinkel i en retvinklet treknat.


Svar #7
09. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Nu har jeg forstået det.. Men når je trykker cos-1 (0,8) ind på lommeregneren får jeg et kommatal på 0,6435... ? Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får cos-1(0,8== ca 36, 87

Sørg for at dine lommeregner er indstillet til degrees/grader


Skriv et svar til: Bestemmelse af vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.